Ik neem je graag mee in onze eerste weken!

Bijna twee jaar had ik uitgekeken naar mijn eerste eigen hondje. Sunny komt van een Fokker in Limburg en deze vrouw had ons goed voorbereid op de (stress) signalen van honden, welk speelgoed, welke voerbakken, het juiste voer, hoe vaak en hoelang te wandelen maar ook zeker wanneer het belangrijk was om de puppy te laten slapen en rusten. Qua praktische zaken waren we goed voorbereid.

ZO VEEl EMOTIES

De dag was daar, ik ging Sunny ophalen. Overweldigd door verschillende emoties van blijdschap tot blinde paniek, van enthousiasme tot geen idee hebben waar ik aan zou beginnen. Ineens ben je dan in de verantwoordelijkheid voor zo’n klein hummeltje van 8 weken. Sunny was tijdens de auto rit naar huis wat aan het piepen en mijn hart ging alleen maar harder kloppen. Ik moet rustig blijven. Alles wat ik in mijn coach opleiding had geleerd aan ademhalingsoefeningen en mindfulness oefeningen hebben de revue gepasseerd maar of ze hielpen..

Eenmaal thuis overviel mij een gevoel van rust. Ik kan dit, ik weet wat ik moet doen, het kleine hummeltje van 8 weken mag nu de tijd nemen om te wennen aan het huis, de geluiden, de geuren en de structuur die er is en, niet geheel onbelangrijk, wij aan elkaar. Sunny deed dit fantastisch! De eerste nachten sliep ik beneden op de bank. Dit zodat Sunny mij hoorde en zich niet alleen voelde. Ze deed het super, van 22u s’avonds tot 5u s’ochtend sliep ze in een stuk door. Nachtelijke uitlaat sessies hebben we nooit hoeven doen.

De eerste maanden van het leven met een puppy staat in het teken van je puppy. Het is een baby’tje die mag leren en ondervinden hoe de wereld in elkaar zit, dat jij als begeleider of baasje het vertrouwen bent en dat er leefregels in huis zijn waaraan gehouden mag worden. De opvoeding, wat ben ik blij dat ik voldoende boeken had gelezen, fijne collega’s had met tips en tricks en vooral heel veel op gevoel deed. Sunny is een slim hondje en mega respectvol. Na één keer benoemen dat het niet mag zal ze het niet snel nog een keer doen. Hierdoor lijken wij als begeleiders heel consequent maar eerlijk is eerlijk Sunny verdiend deze credits.

Toch zijn er altijd momenten waarop je met je handen in het haar zit. Zo ook wij, Sunny kan niet tegen rundvlees dus dit betekend; diarree, overal. Doordat wij dit nog niet wisten heeft er dus één dag OVERAL in de woonkamer hondenpoep gelegen. Daar gingen we steeds weer met het poest doekje en Sunny? Die voelde zich beroerd. Als we er aan terug denken kunnen we er gelukkig om lachen. Maar op dat moment is het echt niet grappig. Weetje, ieder hondje heeft zijn of haar eigen gebruiksaanwijzing. Het is aan jou als baasje om er achter te komen hoe het voor je hond werkt. Geniet van de puppy tijd, want als je er op terug kijkt is er altijd wel een moment waarom je kan lachen.

Sunny als puppy, zo lief.

Hee, ik ben Daphne!

Mijn blogs gaan over hondenwelzijn, honden tips, honden training, coachen met honden, autisme, en nog veel meer! Mocht je meer informatie willen over mij of Sunny Coaching? Neem dan een kijkje op de homepagina

meer blogs

Levend Verlies..

Levend Verlies, wat is dat eigenlijk? 🤷🏼‍♀️ Levend verlies is een term