De opleiding tot psycho-sociaal hulphond

Yes, daar zijn we weer! Zoals jullie nu weten ben ik een gecertificeerd psychosociaal hulphond en ik kan je vertellen, dat wordt je niet zomaar!

Daphne en ik hebben verschillende cursussen gevolgd. Om te beginnen moet de opleiding tot Team AAI zijn gevolgd. Tijdens deze opleiding heeft Daphne geleerd hoe ze signalen vanuit mij kan omzetten naar een gesprek met het kind dat bij ons in coaching is. Dit komt omdat het gedrag dat ik laat zien ergens vandaan komt. Wanneer ik druk ben stelt Daphne aan het kindje de vraag; ‘waarom denk je dat Sunny zo druk is?’.

Na de dierenbegeleider of Team AAI opleiding zijn Daphne en ik de VIDA weerbaarheidstraining gaan volgen bij Pets4care. Hier heeft Daphne geleerd hoe ze verschillende opdrachten kan inzetten om mij samen te laten werken met de kinderen. Zo leren de kinderen om stevig te staan, zich niet van hun stuk te laten brengen door mijn gekke acties of om met hun lichaamstaal mij duidelijk te maken wat ze bedoelen en willen dat ik doe. Maar denk maar niet dat het altijd serieus is hoor, ik haal de gekste dingen uit! Staat er een opstap krukje dan zal ik eens laten zien hoe goed ik daar op kan staan. Of denk jij dat je de enigste bent die een high five kan geven of kan koprollen, haha moet jij eens opletten! 😉 Door deze grapjes, mijn aanwezigheid en mijn gedrag ondersteun in Daphne een pootje bij het coachen tijdens het weerbaarheidstraject.

Nadat Daphne en ik samen verschillende cursussen hebben doorlopen komt de uiteindelijke certificering. Tijdens deze certificering wordt er gekeken of ik veilig en betrouwbaar ben. Verschillende activiteiten worden er om mij heen uitgevoerd, denk hierbij aan: boos roepen, springen, met een paraplu open en dicht spelen, een boek op de grond gooien, mij heel blij aaien en ga zo maar door. Met als resultaat het certificaat dat Daphne en ik mogen werken als erkend team! Tijdens de certificering wordt er een advies geschreven waar de hond het beste tot zijn recht komt. Bij mij was dat in één op één situaties met kinderen die rustig zijn, zo weet Daphne waar ze bij haar intake gesprekken rekening mee moet houden.

Zoals ik al zei een psychosociaal hulphond wordt je niet zomaar. De volgende keer gaan we in op een ervaring van een kindje dat bij ons in coaching is geweest. Lees je dan weer mee?

Hee, ik ben Daphne!

Mijn blogs gaan over hondenwelzijn, honden tips, honden training, coachen met honden, autisme, en nog veel meer! Mocht je meer informatie willen over mij of Sunny Coaching? Neem dan een kijkje op de homepagina

meer blogs

Levend Verlies..

Levend Verlies, wat is dat eigenlijk? 🤷🏼‍♀️ Levend verlies is een term